Sušenie ovocia, jabĺk, byliniek, ale aj húb, je tradičnou činnosťou v každej domácnosti, ktorá využíva plody prírody. Sušenie je jedna z najlepších foriem konzervovania potravín, ba dokonca v prípade ovocia najlepšia. Základom je zbaviť dužinu vlhkosti, v ktorej sa môže tvoriť  hniloba. Pri sušení ovocia sa odoberá vlhkosť prostredníctvom cirkulujúceho teplého vzduchu. Obsah vody tak poklesne. Čím je vzduch teplejší, tým rýchlejšie stráca sušený materiál svoju vlhkosť. Avšak pri vyšších teplotách sa znižuje aj množstvo živín. Preto sa teplota sušenia musí prispôsobiť sušenému materiálu.


Zobrazenie všetkých 4 výsledkov

Paper-plane

Pravidelná dávka noviniek

Buďte vždy v obraze. O zľavách budete vedieť ako prví.
Prihláste sa k odberu a získajte zľavu -2% na prvý nákup.

Vyberte v prípade, že sa chcete prihlásiť a dostávať všetky novinky z obchodu priamo do vášho e-mailu a súhlasíte so spracovaním emailu pre tento účel. Informačné newslettre sú určené pre osoby staršie ako 16 rokov.

Košík

close