Kysiareň je zariadenie alebo priestor určený na fermentáciu alebo kysnutie potravín. Tieto zariadenia sú často používané pekárňach, pivovaroch, alebo reštauráciách, ktoré si pripravujú kvasené potraviny ako sú chlieb, jogurt, kvasená zelenina (napríklad kyslá kapusta), alebo nápoje ako pivo a víno.

V prípade pekárenských výrobkov, kysiareň pod kontrolovanou teplotou a vlhkosťou, optimalizuje proces kysnutia cesta. V pivovaroch a výrobách alkoholických nápojov sa kysiareň používa na fermentáciu, kde mikroorganizmy (ako kvasinky) menia cukry na alkohol a iné zlúčeniny.

Každé konkrétne použitie kysiarne môže mať špecifické požiadavky na vybavenie a nastavenie podľa typu a štýlu kvaseného produktu, ktorý sa vyrába.


    Zobrazuje sa všetkych 5 výsledkov

    Paper-plane

    Pravidelná dávka noviniek

    Buďte vždy v obraze. O zľavách budete vedieť ako prví.
    Prihláste sa k odberu a získajte zľavu -2% na prvý nákup.

    Vyberte v prípade, že sa chcete prihlásiť a dostávať všetky novinky z obchodu priamo do vášho e-mailu a súhlasíte so spracovaním emailu pre tento účel. Informačné newslettre sú určené pre osoby staršie ako 16 rokov.

    Košík

    close